Verleng de levensduur van uw vloer

Als u een nieuwe vloer laat leggen, wilt u daar het liefst zo lang mogelijk van kunnen genieten. Om de levensduur van uw vloer te verlengen is regelmatig vloeronderhoud belangrijk. Hoewel hout zeer onderhoudsvriendelijk is, zijn er wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden.

Wat kunt u zelf doen?

Om krassen, slijtageplekken en kieren zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er veel dingen die u zelf kunt doen om uw vloer mooi te houden:

  • Leg een mat bij de deur, zodat er minder vuil de kamer binnenkomt;
  • Plaats viltjes onder meubels om krassen te voorkomen;
  • Zorg voor een constante luchtvochtigheid;
  • Zorg voor regelmatige reiniging.

De vloerspecialisten van ons bedrijf uit de regio Leiden informeren u na levering over het onderhoud dat nodig is voor het type vloer dat u heeft aangeschaft. Daarnaast kunnen we u uiteraard altijd voorzien van deskundig advies. Om de luchtvochtigheid in de gaten te houden kunt u een hygrometer aanschaffen. Om de lucht te bevochtigen kunt u aan uw radiator waterbakjes hangen.

Reparatieolie

Slijtageplekken ontstaan na verloop van tijd vaak op de plekken waar u vaak loopt, en zijn te herkennen aan de grijze waas. Als u kleine beschadigingen of slijtageplekken heeft, dan kunt u deze plekken behandelen met reparatieolie.